Історія успіху від сільської ініціативної групи “Гаврилівські активісти”

Сер 2, 2017

Перед вами успішна історія ініціативної громадської групи села Гаврилівка Нововоронцовського району. Вона є одним із грантерів Фонду “Захист” за проектом “Українська регіональна платформа громадських ініціатив”, що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу. Ця історія ще раз доводить, що, об’єднавшись та активізувавшись, люди здатні багато чого досягти. Навіть у громадах із невеликих віддалених сіл.

“Workaut Fest” — міжсільське свято юнацької сили та вправності

“Проект не просто згуртував сільську громаду навколо позитивної події, а дав кожному відчути, що сила кожного жителя у єдності та завзятті”

24 травня 2017 року в с. Гаврилівка відбулися змагання сучасного виду вуличного спорту — з воркауту “Workaut Fest”. Понад 20 учасників із шкіл Любимівки, Дудчан, Хрещенівки, Біляївки, Золотої Балки та Гаврилівки виконували різні вправи на сучасному спеціалізованому турнику: класичне підтягування, силовий вихід на одну та дві руки, підйом-переворот та інші. Цінність цього виду спорту у поєднанні низького ризику травматичності та сприянні рівномірному розвитку всіх груп м’язів, поєднанні сили, витривалості та гнучкості. Саме ці якості допомогли учням зазначених шкіл позмагатися один з одним.
Спортивні змагання організувала група ініціативних гаврилян: Морар Галина, Мінько Євгенія, Марич Анатолій, Брильов Олексій, Дуняк Ольга. Очолював об’єднання завзятих селян Олійник Сергій. Змаганню передувала довга та кропітка робота. Спершу — це написання проектної заявки для участі у другому конкурсі малих грантів, що проводив Фонд громади міста Херсон «Захист» у рамках проекту «Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Головна ідея проекту “Воркаут для кожного” — це обладнання спортивного майданчику, на якому можна було б займатися сучасними видами спорту молоді та підтримувати форму людям старшого віку.
Після виграшу конкурсу постало питання пошуку громадської організації, яка б змогла взяти на себе відповідальність за фінансове адміністрування проекту. ГО “Надія Нововоронцовщини” стала тією підтримкою, завдяки якій вирішувалися питання руху коштів, консультування з юридичних питань та пошуку додаткових організаційних ресурсів.
Однією з вимог конкурсу була консолідація місцевих мешканців навколо проекту. Завдяки цьому кожен гаврилянин долучився до облаштування майданчику: хтось фінансово, а хтось власним часом, силами та інструментом. До речі, саме під час цього етапу ми дізналися про те, що займалися краудфантингом — зборами коштів силами пересічних громадян. Для цього Сергій Олійник та Олексій Брильов обійшли кожне подвір’я. Нажаль, немає змоги висловити поіменну подяку всім, хто приймав участь у краудфантингу та установці вуличних тренажерів. Головне, що була виконана умова конкурсу — люди згуртувалися навколо події.


І ось результат — змагання з воркауту “Workaut Fest” відбулося на сучасному спортивному майданчику. Гості та мешканці села мали змогу отримати спортивне та культурне задоволення: спостерігати за вправністю хлопців та слухати музичні номері від аматорів художньої самодіяльності Гаврилівки та Дудчан.
Діти із запалом змагалися одне з одним за І, ІІ та ІІІ місця у шести номінаціях. Найбільшу кількість медалей отримав Марчук Вадим із с. Любимівка — 3 нагороди. По дві здобули хлопці із Дудчан — Гранченко Д., Савіцький Є. та Новіков В. з Гаврилівки, Костюк І. з Біляївки. Однією медаллю прикрасили м’язисті груди хлопці із Хрещенівки — Кикоть Д., Топчій І., Рибницікий В., з Любимівки — Марчук Д., Таргоній В., із Гаврилівки — Таран В., із Золотої Балки — Полюганич В.
Вразила вправність хлопців, їх сила. Деякі учасники показали справжні акробатичні елементи, які ні чим не поступаються тим, що демонструють учасники шоу “Україна має талант”. Радісно було чути, як діти підходили та запитували, коли відбудеться наступне змагання, адже вони хочуть підготуватися та виступити. Маємо велику надію, що “Workaut Fest” наступного року збере ще більше учасників, серед яких будуть представниці слабкої статі. Адже бути сильними і вправними однаково модно і для юнаків, і для дівчат.

Наші останні новини