Історія успіху від ГО “Сонячні діти”

Лис 6, 2017

Чергова історія успіху наших грантерів за проектом «Українська регіональна платформа громадських ініціатив», що виконується за фінансової підтримки Європейського Союзу. На цей раз – від Херсонської обласної організації підтримки дітей з синдромом Дауна та їх сімей «Сонячні діти Херсонщини», яка успішно реалізувала власний проект «Інформаційно-просвітницький тур «Кожна дитина особистість».

Ця ініціатива була спрямовано на те, щоб посприяти впровадженню інклюзивної освіти для дітей з особливими освітніми потребами через широке інформування про переваги такої освіти, підвищення рівня обізнаності відповідних фахівців, а також формування толерантного ставлення суспільства до дітей з інвалідністю. При цьому проект вийшов за межі Херсонської області, набувши міжрегіонального характеру.

Навчання без меж

23-24 лютого 2017 спільно з ГО “Вінниця ДАУН СИНДРОМ” за допомогою практикуючих тренерів проведено дводенний семінар – тренінг для фахівців міста та області, які працюють в сфері інклюзивної дошкільної освіти з дітьми з синдромом Дауна (логопеди, психологи, асистенти вихователів) «Соціально-емоційний розвиток дітей з синдромом Дауна, основні напрямки роботи з дітьми з особливими потребами. Особливості формування мовлення у дітей з синдромом Дауна».


Це був перший етап в програмі “Просвітницький лекторій”, який ініційовано організаціями батьків “сонячних” дітей з метою поліпшення якості освіти дітей з особливими потребами та просування реальних інклюзивних процесів. Учасники семінару логопеди, психологи, корекційні педагоги, вихователі та асистенти вихователя, викладачі, методист, мами та волонтери отримали практичні навички, яких їм так не вистачає в роботі саме з Сонячними дітками.

 

Наші останні новини