Для лідерів ОГС Херсонщини проведено навчання з організаційного розвитку

Лис 13, 2017

10 листопада Фондом громади Херсона «Захист» для лідерів організацій громадянського суспільства області проведено навчання з питань організаційного розвитку.

Особливу увагу було приділено роз’ясненню принципів оргрозитку, етапів життєдіяльності організації, індикаторів та прогресивних моделей вимірювання її потенціалу, використанню підходу, заснованого на правах людини.

Під час навчання також представлено досвід регіонального хабу – Фонду «Захист», який за підтримки ПРООН в Україні пройшов увесь процес зміцнення організаційного розвитку, включаючи самооцінку та зовнішнє оцінювання свого потенціалу, проведення стратегічних сесій, розробку власних політик і процедур, виконання планів оргрозвитку.

Крім того, присутнім було презентовано та передано у подарунок посібник «Про організаційний розвиток простою мовою», виданий Програмою розвитку ООН в Україні у рамках проекту «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Отримана учасниками навчання інформація, інструментарій і практичний досвід стануть у пригоді не тільки молодим організаціям, що тільки розпочинають свій шлях у громадському секторі, але й найбільш досвідченим, які прагнуть подальшого розвитку, шукають можливості для «перезапуску» та підвищення рівня своєї ефективності.

Наші останні новини