?Ми це зробили! Перший Пікнік ідей!

Вер 20, 2018

15 вересня на Фестиваль громадських ініціатив UCRAZYans у Херсоні, зібралися 4 надзвичайні Ідейники, які поділилися своїми соціально-корисними ідеями.

Хто не в темі? Пікнік ідей – це дружня трапеза, яка функціонує у вигляді фінансової підтримки незалежних ідей та ініціатив. Пікнік ідей складається з Учасників Пікніку (лагідно ми їх називаємо Ідейниками) та гостей. В залежності від їх кількості учасників, формується розмір Банку. Гості Пікніку ідей також роблять свій вклад в майбутнє Херсону.

?Коротко як то було і які ідеї були представлені.
Хто не був (співчуваємо, таке прогавили) уявіть. Парк. Затишна галявина?

Знайомство з Ідейниками, внески кожного у розмірі 100 грн, Банк Пікніку зформований. Нажаль, непогода нас трохи квапила, але заявлені 7 хв на презентацію ідеї використали всі в повному обсязі.

1⃣шою мала виступати Наталия Шаповал (Natalia Shapoval) з ідеєю “Врятуємо планету від сміття!”.

Але так як можна було використовувати найрізноманітніші методи та інструменти презентації, пані Наталя презентувала не особисто, а передала це право безпосередньо тому, на кого проект спрямований – маленькому дошкільникові МаксимовіМета проекту – зформувати культуру поводження з відходами у дітей дошкільного віку.

За встановлений час учасникам та гостям Пікніку, Максимом, було донесено як сміття забруднює нашу планету, та як важливо сортувати. На отримані кошти куплять сміттєві контейнери для роздільного сортування у дитячий садочок.

 Chuprun Petro презентував ідею спрямовану на боротьбу з жахливими написами на парканах та фасадах будівель. Зокрема Банк Пікніку хотіли витратити на фарбу аби зробити другий етап та покращити вже існуючий малюнок.

Не менш важливий проект “Марш за права тварин” презентувала Юлия Гавлич. Незабаром Марш відбудеться у Херсоні. Мета маршу – підписання універсалу про права тварин та підняття актуальних питань щодо проблем з бездомними тваринами в Херсоні. Банк Пікніку спрямувала б на закупку витратних матеріалів – друкованої продукції чи банеру.

Остання ідея Пікніку від Andrew Rozdobudko, стосувалася сонячних зарядок, а саме Банк Пікніку використає на встановлення стовпів з сонячними батареями для зарядки телефонів, планшетів, ноутбуків і т.д.

Під час пікніку до нас завітали гості, які також зробили внесок у розмірі 50 грн та отримали спеціальну візитівку, якою могли голосувати за проекти, які їм до вподоби. Дякуємо всім хто завітав!

Презентації заверщено, настав час голосування. Ідейники мали 2 голоси, один голос за свій проект/ідею, інший голос за будь-який інший

Тож переможцем першого в Херсоні Пікніку ідей стала ідея “Врятуємо планету від сміття”. Неймовірна презентація від маленького Максимки підкорила серця учасників. Також, гостя Пікніку віддала свій голос за цей проект і того 450 грн на сортувальні контейнери вже є! Наталия Шаповал (Natalia Shapoval) будемо чекати звітне фото!

Інша гостя Пікніку віддала голос за ідею сонячної зарядки, 50 грн як стимул Андрію, що його ідея має реалізуватися.

Пікнік ідей завершено, учасники отримали гарний досвід як презентувати свої ідеї аудиторії, платформу для комунікації та швидкої фінансової підтримки дійсно зрозумілих та важливих ідей.

Пікнік ідей – це, насправді, про довіру та віру, адже учасники повірили, прийшли, послухали та обрали найкращу ідею! Фактично своїми силами дали шанс для реалізації гарної ідеї.

Дякуємо всім учасникам, ваші ідеї прекрасні! Закликаємо небайдужих херсонців допомогти у реалізації ваших задумів, адже проекти маштабніші ніж може фінансувати Пікнік ідей.
Робити гарні справи насправді легко, коли разом!

Наші останні новини