Відбувся тренінг “Бюджет участі – інструмент для громади”.

Жов 5, 2018

Що ви знаєте про бюджет участі? Ви знаєте, що в Херсоні він є? Знаєте коли та як подавати свої проекти? Бачили Положення про громадський бюджет? Хто входить до складу Координаційного комітету?

Відповіді на ці питання та багато інших знань та навичок отримали наші учасники від Ірина Стасюк –  експертки Фундації ПАУСІ (м. Рівне/м.Чернігів) на тренінгу “Бюджет участі – інструмент для громади”, який відбувся  4 жовтня.

Учасники тренінгу дізналися про особливості реалізації громадського бюджету на прикладах України, Грузії та Польщі. Обговорили Положення про громадськи бюджет у Херсоні і визначили ряд питань на, які не знайшли відповіді у відповідному документі.

 

 

 

 

 

 

Трохи відтворили процес подачі проекту на Бюджет участі та побувалив ролях представників Координаційного комітету, управлінь, авторів пректу.

Під час тренінгу вже мали змогу представити свої напрацювання для Громадського бюджету, де лунали такі теми як соціальне таксі, Таврійський ландафтний парк, модожіжний центр, окремий майданчик для сортування сміття, новий міський портал, Сквер О.Береша.

Всі ці знання та практичні навички отримали 26 представників: громадських організацій та ініціатива, представники ОСББ, представники громадських рад міста та області.

Але питання, коли дізнаються всі інші мешканці міста?

До кінця 2018 року залишилось всього 3 місяці, на промоцію виділено 100 000 грн!

Громадський бюджет міста Херсона (громадський бюджет) – це частина бюджету міста Херсона, з якого здійснюється фінансування визначених безпосередньо членами територіальної громади заходів, виконання робіт та надання послуг відповідно до оформлених проектів, які стали переможцями конкурсу.

Кошти громадського бюджету спрямовуються на реалізацію кращих проектів розвитку міста, які надійшли до Херсонської міської ради від мешканців територіальної громади міста Херсона.

Обсяг витрат на реалізацію малого проекту не повинен перевищувати 250 тисяч гривень включно, а великого – 1 500 тисяч гривень включно.

Проекти для фінансування за рахунок коштів громадського бюджету міста Херсона залежно від результату та сфери реалізації поділяються на:

– “тверді” (благоустрій, облаштування територій та громадських місць, висаджування дерев та зелених насаджень, капітальні видатки тощо – це інфраструктурні проекти, які мають тривалий результат та, як правило, мають на меті реальне матеріальне вираження в матеріальних об’єктах навколишнього світу);

– “м’які” (фестивалі, концерти, конкурси, проведення заходів, інші проекти, які мають разовий результат та не мають у результаті втілення в матеріальних об’єктах навколишнього світу).

Ознайомитися з Положенням Громадського бюджету у місті Херсон

Наші останні новини