Стартував благодійний проект “ЛЮДИ – ЛЮДЯМ!”

Січ 3, 2019

Фонд громади Херсона «Захист» оголошує новий благодійний проект. Цього разу він направлений на допомогу пацієнтам психіатрічної лікарні. У вас від подиву злетіли брови? А чому?!!! Це ж ЛЮДИ, які з різних причин потрапили у пастку психіки, яких суспільство просто викреслило, відгородилося від них й залишає їх поза увагою.


Це у повній мірі стосується тих, хто наразі лікується у Херсонській обласній психіатрічній лікарні, де зараз знаходиться більш як 900 херсонців різного віку: від дітей – до людей похилого віку, 70% з яких – люди з інвалідністю. Третину хворих не навідують родичі.

Виділених за рахунок бюджету коштів ледь вистачає, щоб підтримувати лікарню у робочому стані. Є відділення для нерухомих хворих, але лікарня не має жодного!!! протипролежневого матрацу й на 900 хворих тільки один концентратор кисню… Вирішити цю проблему за рахунок бюджетних коштів неможливо, адже бюджетне фінансування закладу становить трохи більше ніж 42% від потреби, при якому на харчування одного хворого, наприклад, виділяється усього 10 гривень на добу, а на лікування одного хворого – 3 грн.50 коп.


Проблему допомоги хоча тим, хто потрапляє у відділення для важкохворих людей, можна вирішити частково громадою. Долучись до акції, й Фонд придбає два медичних апарата – концентратора кисню та 35 протипролежневих матраців для нерухомих хворих-пацієнтів обласної психіатричної лікарні. Наразі на це потрібно 86 тисяч грн. (вартість з часом змінюється, тож поспішаймо!)


Цивілізованість суспільства визначають за різними параметрами, зокрема, за тим, як співгромадяни ставляться до людей з психічними вадами.


Допомогти можна посильною пожертвою, зробивши її онлайн за допомогою кнопки «пожертвувати» на сайті Фонду громади Херсона «Захист» www.zahyst.ks.ua , або вкинувши якусь суму у благодійні скриньки нашого Фонду, розміщені у мережі супермаркетів «Фреш», або скориставшись банкоматом «Банку інвестицій та заощаджень», який знаходиться у будівлі Херсонської міської ради у Центрі надання адміністративних послуг (просп.Ушакова,37-вхід з вулиці Декабристів.) Зверніть увагу: у банкоматі є функція “на благодійність” з логотипом фонду “Захист” – усі кошти, які надійдуть, будуть спрямовані саме на цей проект.

Продемонструймо ж свою цивілізованість!

Наші останні новини