Річний звіт Фонду громади міста Херсон “Захист” за 2018 рік

Січ 25, 2019

2018 рік був достатньо насиченим та результативним.

Наш Фонд працював у двох основних напрямках – розвиток філантропії та посилення партисипації в громаді. Обидва напрямки мають єдину ціль – активізувати населення
Херсона. Абсолютно впевнені, що споживацькі настрої гальмують, а очікування позитивних змін без власної участі – просто не матимуть результатів!
Якщо говорити про фінансові показники благодійності, то, на жаль можна констатувати, що надходження благодійної допомоги на рахунки Фонду порівняно з минулим роком скоротилися вдвічі. Втім – це тільки статистичний показник, бо ж вимірювати доброту грошима не вважаємо правильним.
Є люди, які матеріально забезпечені, здорові, але ніколи нікому не допомагали. Є й такі, котрі самі перебувають у скрутному становищі, але з останніх сил підтримують інших. Наше ставлення, зокрема і повага до них, формується лише на власній оцінці вчинків. І тим, хто творив з нами добро, кажемо: «Дякуємо!».
Найцінніше для нас – довіра цих людей. Тому, розвиваючи філантропію в громаді, неухильно дотримуємося принципів доброчесності, прозорості та підзвітності перед херсонцями-доброчинцями.
Ми пишаємося тим, що знову взяли участь у Національному рейтингу благодійників, пройшли аудит й потрапили на карту благодійності України!
Саме тут ті благодійні організації, які прозорі та публічні, які не приховують свої звіти, у тому числі податкові, які не побоялися взяти участь у Національному рейтингу благодійних організацій. Таких усього 100 із 17 тисяч, зареєстрованих в Україні. Серед цих
прозорих благодійних організацій – і Фонд громади Херсона «Захист»!
З інформацією про активну діяльність Фонду за підтримки громадських організацій міста – наших партнерів з посилення партисипації, метою якої є залучення людей до вирішення проблем громади, до їх участі у прийнятті рішень, до впливу на владу, знайомтеся у розділі нашого звіту «Партисипацію – в громаду!».
У продовження цієї діяльності плануємо у 2019 році проведення другого міського форуму із проблем налагодження міжсекторальної взаємодії, на якому підіб’ємо підсумки виконання владою своїх обіцянок та намірів, які надано за результатами першого форуму “Влада та громада: шляхи законного взаємовпліиу”, котрий ми провели у червні 2018 року.
Між тим не можемо не акцентувати на одному з найголовніших його результатів – прийняття Херсонською міською радою Громадського бюджету. Втім попереду велика робота з реального його впровадження.
Тільки об’єднавши зусилля, громадські організації можуть стати тим важелем, який буде впливати на зміни в громаді, в українському суспільстві загалом.
Розуміючи це, наш Фонд став одним з 15-ти громадських організацій країни, які створили Мережу хабів громадянського суспільства та плідно в ній працюють.
Тож детальний звіт про роботу фонду в 2018 році – до вашої уваги!

Наші останні новини