В Херсоні пройшов семінар-тренінг з медіаграмотності

Лют 7, 2019

6-7 лютого в Херсоні пройшов  семінар-тренінг “Барометр реформ: медіа грамотність для прес-служб місцевих органів влади, активістів ГО та ЗМІ” за ініціативи ГО Асоціація «Спільний простір» та Інституту підвищення кваліфікації керівних кадрів Національної академії державного управління при Президентові України.

Тренер – Олександр Чекмишев, медіаексперт, тренер із ефективних комунікацій. Керівник моніторингових проектів Асоціації «Спільний простір». Доктор наук із соціальних комунікацій, викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Розробник сучасних українських професійних та етичних стандартів ЗМІ, адаптованих до західних професійних кодексів та настанов із редакційної політики.

Організатори тренінгу в Херсоні – Фонд громади Херсона «Захист» у партнерстві з Херсонським обласним центром перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

У другий день семінару-тренінгу Сьогодні тренер Олександр Чекмишев презентував звіт за результатами медіа-моніторингу за період 1 вересня 2017 – 31 серпня 2018 року на предмет висвітлення реформ у регіональних ЗМІ, зокрема Херсонського регіону.

 

 

 

 

 

 

Цікавим ще виявився блок тренінгу “гараж” идей: учасники, розбившись на групи, шляхом “мозкового штурму” напрацювали дві ідеї, які готові впроваджувати в Херсоні для просування реформ в медіа.
Презентації тренер записував на відео. Їх, як ще з семи областей, розглянуть у Києві та, визначивши кращу (яка ще й буде впроваджена) , запросять вісім переможців (по 2 особи з кожного з восьми регіонів) у травні до Києва задля її презентації.

Було жваво та цікаво!

Олександр Чекмишев, який провів двуденний навчальний захід – медіаексперт, тренер із ефективних комунікацій. Керівник моніторингових проектів Асоціації «Спільний простір». Доктор наук із соціальних комунікацій, викладач Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Розробник сучасних українських професійних та етичних стандартів ЗМІ, адаптованих до західних професійних кодексів та настанов із редакційної політики,

Наші останні новини