Бути людяним – не обов’язок, це дар у чималого числа херсонців.

Бер 1, 2019

Протягом трьох місяців у нашому місті Фондом громади Херсона «Захист» здійснювався благодійний проект «Люди – людям!» задля полегшення лікування особливо важких пацієнтів обласної психіатричної лікарні. Ці люди не винні, що потрапили з різних причин у пастку власної психіки…, а суспільство їх просто викреслило, відгородилося від них й залишає поза увагою. Вони поруч, й вони потребували нашої допомоги, адже вкрай скромне фінансування обласної психіатричної лікарні призвело до того, що в ній не було жодного!!! протипролежневого матраца, на 900 пацієнтів – один апарат –концентратор кисню.


Сьогодні Фонд з радістю звітує – проект закрито, й допомогу від вас, шановні доброчинці, передано на баланс лікарні. 
Хтось не вірить у доброчинність через благодійні фонди… А ми можемо вам доповісти, що на відміну від бюджетних закупівель, за якими ми досить часто можемо спостерігати невиправдено надвисокі ціни за будь що, наш Фонд шукав постачальника товарів не тільки за показником ціна-якість, але й такого, хто сам готовий поступитися своїм прибутком на користь благодійності. Знайомимо вас – київське ТОВ «Медтехника»(керівник Редько Владислав Дмитрович) – https://medapparatura.in.ua/ зробило нам дійсно вагомі знижки (загалом – більш як на 17 тисяч грн.) на весь товар, завдяки чому ми змогли придбати для психіатричної лікарні два концентратора кисню та замість 35-ти аж 51 протипролежневий матрац! Цей соціально відповідальний бізнес ще й узяв на себе поштові витрати з доставки усього товару до Херсона!!!

Скажімо чесно – збирати благодійні пожертви для психічно хворих людей було дуже складно! Дітям, людям похилого віку – будь ласка, а психічно хворим …не готові. Але ж цивілізованість суспільства визначають за різними параметрами, зокрема, за тим, як співгромадяни ставляться до людей з психічними вадами.
Дякуємо за людяність тим, хто відгукнувся й допоміг! Слова щирої вдячності адресуємо керівниці ТОВ «АСКОНА-Південь» ТМ «АНСЕРГЛОБ» Ольга Загребельная (Olga Zagrebelna) , керівнику ТОВ «Херсонрембудтрест» Игорь Бергарт , приватним благодійникам Валерій Синявський , Елена БарахАлена Ротова , учасникам благодійного вечора «Танго з Олександром Гоноболіним», 28-ми доброчинцям, які зробили внески онлайн, близько 100 херсонцям, які вкинули свої пожертви у благодійні скриньки нашого Фонду у магазинах ФРЕШ, 289-ти херсонцям, які надали допомогу через банківський термінал «Банку інвестицій та заощаджень» в приміщенні Єдиного вікна у міській раді. Ми не знаємо ваші імена, але ми пишаємося вами! Особливі слова вдячності – активістам групи у фейсбуці «А що зробив ти?» – https://www.facebook.com/WhatYouHaveDone/, завдяки благодійній допомозі яких передано у лікарню аж 17 протипролежневих матраців! 
Загалом більш як 400 херсонців пожертвували 70% від необхідної суми, а 30% додав наш давній партнер – ІСАР “Єднання” в рамках проекту Школа Фондів Громад за підтримки Фонду Ч. С. Мотта.
Загалом сума допомоги обласній психіатричній лікарні склала 86 040 гривень.

Тож усім дякуємо, хто не забув, що ми – Люди!

З подробицями здійснення цього проекту ви можете ознайомитися на сторінці Фб

Наші останні новини