незрячі херсонці отримали Смартфони -“голосові поводирі”

Гру 24, 2019

Менше місяця знадобилося, щоб зібрати в Херсоні більш як 48 672 гривні –

допомогу місцевих доброчинців на закупівлю 39-ти смартфонів для незрячих земляків за проектом, який у партнерстві здійснили Фонд громади Херсона «Захист» та неформальна ініціативна група А що зробив ти?. Цей проект мав на меті допомогти сліпим людям стати більш самостійними, впевненішими, й отримавши «голосового поводиря», отримати новий рівень якості життя.

Проект було розміщено на краутфандинговій платформі Української біржі благодійності, скористалися можливістю якої 15 херсонців, а також учасники групи «А що зробив ти?» та Хору громади Херсона. Найбільшу приватну пожертву на УББ здійснила депутатка міської ради Ірина Ценкер. Так швидко (з 11 листопада по 5 грудня) вдалося зібрати потрібну суму завдяки проведенню в Україні 3 грудня Щедрого вівторка: в цей день 20 000 грн. на проект перерахувало підприємство «Аскона-Південь» ТМ “Ансерглоб”( Olga Zagrebelna) та 5 000 грн – ВАТ «Херсонський облрембудтрест» ( Игорь Бергарт) .

15 274 грн. стали благодійним результатом доброчинної акції, проведеної 1 грудня медиками Медицинский Центр Taurt-Medical ( Алексей Герман та Александра Загребельная) : саме у цей день лікарі та фахівці УЗІ приймали пацієнтів, а зароблені гонорари перерахували на Українську біржу благодійності на допомогу у придбанні смартфонів для незрячих херсонців.

Тож сьогодні можемо перед вами, херсонці звітувати – наші незрячі земляки щасливі: вони отримали смартфони, про які навіть мріяти не могли!

Наші останні новини