Ольга жукова провела вебінар «Методи тиску на жінок-кандидаток і як йому протистояти (гендерний контекст)»

Чер 26, 2020

Вебінар проведено 26 червня 2020 року в рамках проєкту «Жінка в політиці – зміни в країні!», який впроваджується БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» у рамках проекту ПРООН «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні», що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Навчальний онлайн-захід провела Ольга Жукова — тренерка ГО «ГЦ «Нова генерація», експертка з ґендерного бюджетування, жіночого лідерства, стратегічного планування. Менторка за проєктом «Жінка у політиці – зміни в країні!»

Вебінар було організовано шляхом використання Інтернет-платформи Zoom, яка дозволяла демонструвати презентацію, забезпечувати зворотний зв’язок з учасниками та учасницями онлайн-заходу.

Безпосередніми його учасниками стали 14 осіб (11 жінок, 3 чоловіка).

Насамперед онлайн-захід був розрахований на учасниць проекту, проте доступний і всім іншим жінкам та чоловікам, які мають намір балотуватися на наступних місцевих виборах.

Мета навчального онлайн-заходу полягала у тому, щоб надати учасницям проєкту та усім зацікавленим користувачам знання щодо методів тиску на жінок-кандидаток під час проведення передвиборчих кампаній. А також на прикладі відомих в контексті України кейсів розібрати їх причинно-наслідковий зв’язок.

Під час вебінару були розглянуті такі питання: 

Гендерний контракт.

Хто є мішенню тиску ?

П’ять методів тиску + кейси.

Стратегії протидії тиску консервативних груп чи опонентів.

Сексизм. Визначення, рекомендації запобігання та боротьби з сексизмом

Проект “Жінка у політиці – зміни в країні!” впроваджується БО “ФГМХ “Захист” у рамках проекту ПРООН “Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні”, що реалізовується за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Наші останні новини