5 листопада 2020 року у Виноградівській ОТГ Фонд громади міста Херсона “Захист” провів засідання за «круглим столом»

Лис 6, 2020

5 листопада 2020 року у Виноградівській ОТГ Фонд громади міста Херсона “Захист” провів засідання за «круглим столом», за участі голови сільської ради Виноградівської ОТГ Шматенко Сергія Вілійовича, представників депутатського корпусу, виконавчого апарату сільської ради, керівників комунальних установ та громадськості.
 
Представник активної громадськості Виноградівської ОТГ Євген Гладкий розповів, як реалізація проєкту вплинула на робочі процеси в громаді та на бачення майбутніх перспектив:
“Цей проєкт звернув увагу на важливі аспекти діяльності сільської ради. Прогалини до яких звикли і які вже важко помітити будучи в середині процесу.
 
Більшість із зауважень можна усунути та вдосконалити роботу в найближчий час, але є і ті які потребують системного підходу.
Ефективний інструмент, бюджет для громадян, сільська рада прийняла ще в 2018 році, але почати його реалізацію поки не вдалось. За круглим столом ми напрацювали дорожню карту по впровадженню цього інструменту залучення громадян до управління громадою. І вже найближчим часом будуть внесені зміни в положення відповідно до напрацювань.”
Організатором заходу виступив Фонд громади Херсона «Захист», який долучився до реалізації проєкту «Захист прав людини та місцева демократія в кризових умовах» громадської спілки
Мережа хабів України.
Учасники заходу ознайомились з результатами дослідження використання інструментів локальної демократії в умовах карантину. Дослідження було проведено у рамках проєкту у 27-ми об’єднаних громадах дев’яти регіонів України, у тому числі у 3-х ОТГ Херсонської області, що дало змогу проаналізувати ситуацію в різних регіонах та зрозуміти тенденції.
Присутні на заході також визначили шляхи активізації залучення мешканців Музиківської громади до управління місцевими справами та визначили шляхи подальшого руху.
Проєкт «Захист прав людини та місцева демократія в кризових умовах» реалізується громадською спілкою «мережа хабів громадянського суспільства України» у рамках проєкту
UNDP Ukraine / ПРООН в Україні.
 
«Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Наші останні новини