Розпочнемо знайомство зі “школами миру”

Тра 10, 2021

Розпочнемо знайомство зі школами, які були відібрані на конкурсній основі в рамках проєкту «Побудова миру в Україні: розвиток у дітей та молоді здібностей до ненасильницького вирішення конфліктів».
 
ОЗНВК «Чаплинська школа-гімназія» – на базі цього навчального закладу буде створена “Школа Миру” в Чаплинській територіальній громаді.
 
Це різнопрофільний заклад повної загальної середньої освіти, забезпечений кваліфікованими педагогічними кадрами, має сучасну матеріально-технічну та навчально-методичну базу, зручне розташування і забезпечує здобуття на належному рівні початкової, базової та профільної середньої освіти.
 
Заклад освіти забезпечений педагогічними кадрами для роботи з учнями з особливими освітніми потребами.
 
У кожному інклюзивному класі разом з учителями працюють асистенти вчителя. Логопед, практичний психолог, вчитель-дефектолог проводять на базі ресурсної кімнати корекційно-розвиткові заняття.
 
В навчальному закладі діє соціально-психологічна служба, яка здійснює супровід освітнього процесу дітей з особливими освітніми потребами, надає індивідуальні консультації сім’ям цих учнів.
 
Колектив школи та учні високо вмотивовані до участі в проєкті та досягнення цілей разом з командою проєкту буде вчити наших дітей умінню взаємодіяти між собою, вирішувати конфлікти мирним шляхом, пропагувати антибулінгову поведінку, проводити заходи, присвячені подоланню випадків дискримінації.
 
Найближчим часом в школі буде обладнано “Клас Миру”, на базі якого будуть проводитись заходи з соціального згуртування, медіації, ведення діалогу.
 
Проєкт реалізується Фонд громади міста Херсон “Захист” та Поруч у партнерстві з Дитячим Фондом Німеччини Kinderhilfswerk ChildFund Deutschland та фінансується Інститутом Міжнародних Зв’язків Institut für Auslandsbeziehungen (ifa) та Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини Auswärtiges Amt

Наші останні новини