Юлія Гаврилюк: «Мене не сприймали, доки я не почала говорити «чоловічою» мовою»

Лип 11, 2021

Юлія Гаврилюк – голова осередку партії «Батьківщина» у Новій Каховці на Херсонщині, депутатка Каховської районної ради і голова партійної фракції у райраді.

Закінчила Львівську академію ветеринарної медицини. Із 2013 року професійно зайнялась фотографію. Випускниця Київської школи фотографії. Проте нині її життя мало спільного має із фотомистецтвом: у 2017-му Юлія стала приватною підприємицею із основним напрямком пасажироперевезення.

Політикою Юлія зацікавилася ще у студентські роки під час Помаранчевої революції.

У 2012 році почала працювати в штабі «Батьківщини», а у 2019-му стала головою партії у своєму місті.

Юліє, що для вас відбулося тоді, у 2004-му?

Розумієте, мене виховували у патріотичній родині. Може, це не дуже типово для нашого Півдня,  але мій батько завжди говорив, що Україна – понад усе, у серці і в душі.

Невипадково на навчання я вступила до Львова, де вже не почувалася такою «патріоткою-оригіналкою» як удома, а під час Помаранчевої революції з львівського протесту я поїхала до Києва…

Вам не було страшно?

По-перше, я почувала, що нас багато, і нас не подолати. А по-друге, я відчувала в собі сили і бажання змінювати країну, а цей драйв більший за страх.

А чи не було закидів, мовляв, ти ж дівчинка, для чого тобі це?

Звичайно, було. Але мої знають: якщо я щось вирішила, то йду до кінця. Коли сказала вдома, що їду до Києва, то мій тато навіть не пробував мене відмовляти. Він просто приїхав на Майдан, і був зі мною до останнього.

 

Наші останні новини