Херсон у майбутньому: відновлення

Жов 30, 2023

Для більшості херсонців (60%) Херсон майбутнього – це інше місто. При цьому третина опитаних вважає, що після відбудови місто буде схоже на передвоєнне. Якщо говорити про головну ідею відбудови міста, то для ще більшої кількості (71%) херсонців ідея створення принципово нового міста – є більш привабливою, ніж «повернення всього того, що було до війни».


У відкритому варіанті відповіді значна кількість опитаних зазначала, що створення принципово нового міста не означає відмови від історичного обличчя міста: «Важливо зберегти історичний, старовинний Херсон поряд з новим квітучим містом».
Більшості херсонців замало зелених зон. 88% опитаних сказали, що у місті треба створювати нові парки та сквери: на Таврійському (на пустирю між 2 та 4 мікрорайонами), Шуменському (існуючий парк практично не є парком), у Бузковому гаю, на промзонах, закинутих територіях тощо.


83% опитаних вважають, що без «Фабрики» Херсону ніяк і пропонують її відбудувати такою у довоєнному вигляді. 99% херсонців не бачать майбутнього Херсону без Антоновського моста. А от за повне відновлення Каховського гідровузла висловилися 51%.


Ознайомитись з повним звітом за результатами дослідження ви можете завантаживши його:

Долучайтесь до нових опитувань  на платформі Почути громаду Херсона 
Ваша думка важлива!

Дослідження проведено БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.
Зміст продукту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Відтворення та використання будь-якої частини цього продукту в будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання або використання будь-яким іншим способом з обов’язковим посиланням на джерело.

Наші останні новини