Оцінка комунальних послуг у Херсоні

Січ 5, 2024

  • Загалом можна сказати, що херсонці високо оцінюють роботу херсонських комунальників, які працюють у важких умовах війни та постійних обстрілів. Якість забезпечення газом, водою та електрикою дістала оцінку вище середньої – в діапазоні 4.1–4.6 за 5-бальною системою. Якість прибирання вулиць, вивозу сміття, утримання будинків ОСББ отримала нижчі, але задовільні оцінки в діапазоні 3.0–3.5.  Характерно, що ті, хто зараз знаходиться у місті, оцінюють якість майже усіх надаваних послуг вище, ніж ті, хто зараз проживає в інших населених пунктах.
  • При цьому для більшості містян оплата базових комунальних послуг (електрика, газ, вода) є значним фінансовим тягарем, тому 70% вважають тарифи на електрику завищеними, 64% – за водопостачання та водовідведення, 55% – за газ. Тут також спостерігається різниця в оцінках тих, хто зараз знаходиться у місті, і тих, хто зараз проживає в інших населених пунктах. Херсонці в Херсоні більше незадоволені оплатою за світло (співвідношення 74% на 65%) та газ (58% на 52%), а херсонці за межами вважають, що вони переплачують за роботу ліфтів (34% на 42%) і прибирання вулиць (26% на 41%).
  • 72% тих, хто зараз в місті заявляють, що вони регулярно оплачують комуналку, і 41% тих, хто виїхав.
  • Високо також оцінюється зручність оплати комунальних послуг – більшість послуг дістали оцінку в районі 4-х балів, найнижчу оцінку отримала зручність оплати за ліфти – 3.1 бали з 5-и. Більшість респондентів оплату здійснює по інтернету, 17% – на Укрпошті, в центрах обслуговування абонентів або на Новій пошті. При цьому більшість опитаних (68%) висловилася за впровадження єдиного кабінету користувача усіх комунальних послуг, особливо ті, хто зараз не в Херсоні.

Ознайомитись з повним звітом за результатами дослідження ви можете завантаживши його:

Долучайтесь до нових опитувань  на платформі Почути громаду Херсона 
Ваша думка важлива!

Дослідження проведено БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.
Зміст продукту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Відтворення та використання будь-якої частини цього продукту в будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання або використання будь-яким іншим способом з обов’язковим посиланням на джерело.

Наші останні новини