Освітні послуги у Херсоні: звіт за результатами опитування

Лют 5, 2024

Сфера освіти в Херсонській міській громаді зазнала суттєвих втрат, що істотно вплинуло на якість освіти в громаді. Якщо до повномасштабного вторгнення 82% опитаних були задоволені якістю роботи херсонських освітян, то зараз цей показник знизився до 51%. Проте можна сказати, що сфера освіти вистояла.
Лише 16% оцінюють зараз працю освітян негативно. Також про позитивне ставлення до херсонських освітян говорить той факт, що відносна більшість (43%) батьків залишала своїх дітей вчитися в херсонських школах, навіть в родинах, що виїхали з громади.

Найбільше війна вплинула на якість освіти в загальноосвітніх школах. Більше половини (59-61%) респондентів вважають, що якість освіти в школах після 24.02.2022 знизилась. Трохи вище оцінка якості освіти у професійно-технічних навчальних закладах та вишах.
Більше половини (63%) опитаних в умовах обстрілів не бачать альтернативи дистанційній формі навчання. З них 29% вважають, що дистанційну форму навчання варто поєднувати з традиційними формами освітнього процесу, навчанням в класах і аудиторіях. Ще 21% бачать вихід в очному навчанні у спеціально облаштованих приміщеннях, і стільки ж респондентів (21%) вважають асинхронні форми проведення занять такими, що можуть стати в пригоді. Втім більше половини (54%) опитаних херсонців вважають, що елементи дистанційного навчання мають право на життя і використовуватися після поліпшення безпекової ситуації.

 

87% херсонців вважають, що школи та дитсадки мають бути облаштовані укриттями, причому 36% впевнені, що для цього не треба чекати припинення обстрілів. Також більшість вважає, що цим мають у першу чергу займатися державні органи влади та органи місцевого самоврядування, хоча продовжують сподіватися і на іноземну допомогу, і на благодійність з боку херсонців та всіх небайдужих.
 Відновлення роботи сфери освіти, відбудова зруйнованих закладів — одне з ключових завдань після перемоги. Так вважає переважна більшість (95%) опитаних. Для 82% – це відновлення має конкретну цінність, бо є важливим безпосередньо для їхньої родини. Проте лише третина (38%) опитаних вважає, що відновлення означає повернення до передвоєнних обсягів надання освітніх послуг.

 

Ознайомитись з повним звітом за результатами дослідження ви можете завантаживши його:

 

Долучайтесь до нових опитувань  на платформі Почути громаду Херсона 
Ваша думка важлива!

Дослідження проведено БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.
Зміст продукту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Відтворення та використання будь-якої частини цього продукту в будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання або використання будь-яким іншим способом з обов’язковим посиланням на джерело.

Наші останні новини