Воєнні реалії очами херсонців: звіт за результатами дослідження

Кві 23, 2024

Звіт за результатами дослідження онлайн-опитування за інтерактивною структурованою анкетою, посилання на яку відправлялося потенційним респондентам із бази даних (дослідницької онлайн-панелі Херсонської громади).
Мета дослідження: ставлення херсонців до питань, пов’язаних з силами оборони України, бойовими діями та військовим станом.

Висока довіра як до ЗСУ взагалі (90%), так і до військових, що дислокуються на території Херсонської громади (84%) об’єднує переважну кількість херсонців. Розрив у 6% відбувається переважно через більшу частку тих (4%), хто не зміг оцінити військових, що дислокуються на території Херсонської громади.

Більшість херсонців (52%) налаштована рішуче та прагне контрнаступу та звільнення окупованих територій.

Більша частина (84%) херсонців чули про поправки до Закону про мобілізацію, 43% з них підтримують ці поправки, 32% не підтримують, і ще 25% утруднились відповісти.

90% опитаних вважає, що основна причина обстрілів території Херсонської міської громади російськими військами — це терор мирного населення. Ще 6% вважає, що російські обстріли – це спроби ураження скупчень військових, а 4% утруднилися з відповіддю.

Переважна більшість херсонців – 87% опитаних вірять в Перемогу України.

Ознайомитись з повним звітом за результатами дослідження ви можете завантаживши його:

Долучайтесь до нових опитувань  на платформі Почути громаду Херсона 
Ваша думка важлива!

Дослідження проведено БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.
Зміст продукту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Відтворення та використання будь-якої частини цього продукту в будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання або використання будь-яким іншим способом з обов’язковим посиланням на джерело.

Наші останні новини