Збір для лікарні Херсона під час спектаклю

Тра 20, 2024

22 травня о 12.30 в Блакитній залі Українського державного університету імені Михайла Драгоманова буде представлено нову виставу.
Університет довірив Фонд громади міста Херсон “Захист” бути фінансовим оператором зібраних під час вистави донатів на одну з лікарень Херсона, але доєднатись можна вже зараз за qr-кодом


У документальному спектаклі-вербатімі “Херсонські історії порятунку” 13 жінок розповідають свої історії втечі з окупованого міста Нова Каховка. Війна – забрала в них усе.
Але війна не змогла забрати в них основного: прагнення вижити під час збройної агресії рф на території України. Всі вони біженці, які прагнуть втекти із окупованої росіянами Херсонщини, сховатись від артилерійських обстрілів та багатогодинного сидіння в підвалі, врятуватись від “русскава міра” і його звірських законів.
Хтось із цих жінок народжує під час війни, хтось чекає з фронту чоловіка живого й неушкодженого, у когось порозпухали ноги від сирості в укритті, когось посікло обличчя осколками від вибуху, хтось із жахом спостерігає абсурд окупованого міста, яке занурюється в СРСР і не може вибратись з полону окупантів.
Єдине їх об’єднує – це “дорога життя”, в якій кожен наступний блок-пост росіян може стати останнім у житті. У жінок нема імен, є тільки спільне горе і біда, та бажання вирватись із окупантського пекла.
Є шрами війни, які вже ніколи не загояться.

Наші останні новини