Оцінка перейменування вулиць у Херсоні.Звіт за результатами соціологічного онлайн-дослідження

Лип 2, 2024

Звіт за результатами дослідження онлайн-опитування за інтерактивною структурованою анкетою, посилання на яку відправлялося потенційним респондентам із бази даних (дослідницької онлайн-панелі Херсонської громади).

Мета дослідження: з’ясувати ставлення жителів Херсона до результатів кампанії з перейменування вулиць міста.

Більшість учасників опитування (63% від загальної кількості респондентів) позитивно поставилися до перейменування. Ті, хто виїхав з міста, оцінили його більш схвально (68%) порівняно з ними, хто лишився у місті (58%).

Для частини херсонців три хвилі перейменування у місті (обмежена хвиля перейменування 2012 року, декомунізація 2016 року та деколонізація 2023-2024 років) сприймаються як одна.

Більшість опитаних (72%) вважають, що їх думка була повністю або частково врахована під час перейменування, тоді як тільки 14% відповіли, що ні.

 

 

Проспект Незалежності (колишній проспект Ушакова) очолив одночасно два протилежні рейтинги: найбільш вдалого перейменування і найбільш невдалого. Причому у першому випадку мова здебільшого йде про позбавлення від старої назви, а не про симпатії до нової.

Третина херсонців (31%) вважає, що перейменування повинно продовжуватися, а 43% – що треба зупинитися.

Ознайомитись з повним звітом за результатами дослідження ви можете завантаживши його:

 

Дослідження проведено БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.
Зміст продукту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Відтворення та використання будь-якої частини цього продукту в будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання або використання будь-яким іншим способом з обов’язковим посиланням на джерело.

Наші останні новини