Форум: Херсон – місто, де життя перемагає

Вер 20, 2024

Форум “Херсон – місто, де життя перемагає”, організований Фондом громади міста Херсон «Захист», є важливим заходом, присвяченим питанням розвитку громади в умовах воєнних дій і майбутнього відновлення.
Учасниками Форуму стали 86 представників херсонської громади з числа експертів, місцевих лідерів, підприємців, представників громадських організацій та місцевої влади, зокрема Олександр Прокудін (голова Херсонської обласної військової адміністрації), Юрій Соболевський (перший заступник голови – керівник виконавчого апарату  Херсонської обласної ради) та Віталій Бєлобров (заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації)

 

 

Протягом двох днів учасники продовжували діалог про пошук формули людського капіталу для Херсонської громади, ідентичність, памʼять та образ громади після війни. Всі ці питання є фундаментальними для післявоєнного відновлення, ці питання були обговорені під час панельних дискусій:

-«Чи є простір та потреба у стратегуванні на лінії фронту?»

«Бізнес в умовах окупації, активної фази війни та майбутнього відновлення».

«Формула людського капіталу для Херсонської громади».

«Ідентичність, пам’ять та образ громади після війни».

Тематика панельних дискусій була ретельно напрацьована в результаті чотирьох попередніх зустрічей херсонців та залучених експертів, які спільно працювали над візією майбутнього міста. Кожна з цих зустрічей стала платформою для обговорення ключових викликів та можливостей, з якими зіштовхується Херсон під час війни та в процесі відновлення:

На завершення форуму “Херсон – місто, де життя перемагає” відбулось фасилітоване обговорення, присвячене майбутнім крокам у відновленні міста та його громади. Під час цієї сесії учасники разом обговорили конкретні дії, що дозволять втілити напрацьовані ідеї на практиці з акцентом на співпрацю місцевої влади, бізнесу та громадських організацій.

Форум став майданчиком для обговорення нагальних питань відновлення Херсонської громади, зокрема щодо відбудови бізнесу та збереження людського потенціалу. Ідеї та рішення, що були представлені, мають стати важливою частиною відновлювального процесу.

Захід організовано БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.
Зміст заходу є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Наші останні новини