Фонд громади м. Цюрупинськ – партнер Фонду громади м. Херсона “Захист”

Лют 8, 2013

521831_475419365852124_61317912_n (1)

Вже другий рік поспіль Фонд громади ім. Софії Фальц-Фейн проводить благодійну акцію «Усім дітям – щасливе Різдво!». Цього разу в кінці грудня до акції долучилося значно більше жителів Цюрупинська та гостей міста. Партнерами Фонду стали торговельні та аптечні заклади міста, які уклали з Фондом угоду про співпрацю і надали можливість розмістити скриньки для пожертв. Їх вміст виявився різний, але всі вони спрацювали на загальну копилку. Опломбування скриньок та інкасація коштів здійснювалася комісійно за участі працівників Фонду та торговельних закладів. Всього за час акції зібрано 3254 гривні.

205799_475419219185472_516392626_n

На підставі рекомендацій служби у справах дітей райдержадміністрації та клопотань навчальних і виховних дитячих закладів правління Фонду прийняло рішення придбати одяг та взуття, шкільне приладдя дітям, що опинилися у складних життєвих умовах. Серед них п’ятеро учнів із спеціалізованої загальноосвітньої школи №4, четверо – із спеціалізованої загальноосвітньої школи №2, двоє – з гімназії та стільки ж з професійного ліцею, один вихованець дитячого будинку-інтернату Лещинський Андрій. Йому Фонд подарував приладдя для малювання акварелей. Хлопець, маючи серйозні фізичні вади, виявляє неабияку наполегливість для втілення на папері здібностей до малювання. Він активний учасник мистецьких виставок.
Підтримка талановитих дітей – також один з напрямків благодійної роботи організації в рамках тематичного фонду «Відкрий дитині серце». Вперше було відзначено обдарованих дітей, які прославили Цюрупинськ у 2012 році: вони ставали переможцями і призерами обласних музичних конкурсів. Це Микола Соломенний, Олександр Шестаков, Тамара Гордієнко, Павло Теличко, Ольга Коваленко та диксиленд Цюрупинської дитячої музичної школи дипломант обласного фестивалю «Sem Jass», пам’яті Семена Ривкіна, у складі якого переможці обласних конкурсів «Херсонський первоцвіт»: Антон Карнаух, Андрій Богданов, Дмитро Малишев, Валентин Дудка, Марія Йорж. Всього в рамках акції на підтримку дітей витрачено 3142 гривні.
Підбиття підсумків благодійної акції «Усім дітям – щасливе Різдво!» відбулося у святковій обстановці минулого тижня в малому залі Центру культури та дозвілля ім. Т.Шевченка. У заході взяли участь члени правління та наглядової ради Фонду, керівники навчальних та виховних закладів, педагоги-організатори, керівники підприємств, торгівельних закладів, активісти, волонтери фонду, діти-переможці музичних конкурсів.
Було вручено Подяку Фонду громади педагогічним та учнівським, виробничим колективам, їх керівникам, приватним підприємцям. Серед них ТОВ «Ерфольг-Україна», МПП «Авто», ДП «СІПІ-торг», Цюрупинська райспоживспілка, ТО«²О-фарм», аптека №20, працівники культури, підприємці Г.П. Коваленко, О.М. Тихий, С.В. Сидоренко, Т.І. Меркулова, С.А. Чуприна, А.С. Кальчева, М.В. Білан, А.С. Синєпольський. О.В.Вашкеба, Н.І.Воложаніна.
Учасники диксиленду дитячої музичної школи порадували присутніх виконанням джазових творів.
Вагомі результати акції «Усім дітям щасливе Різдво!» – це результат благодійності сотень і тисяч жителів міста, які більшою чи меншою мірою долучилися до благородної справи. Тож Фонд громади й надалі виступатиме посередником між городянами та дітьми, реалізуючи програму «Відкрий дитині серце!», мета якої підтримка дітей-сиріт, дітей з неповних, малозабезпечених сімей, дітей, які опинилися у складних життєвих умовах, юних талантів, вихованців дитячого будинку-інтернату нашого міста.

А. Радіонова,
голова благодійного фонду ім. Софії Фальц-Фейн

Наші останні новини