ВІД КВІТУЧОГО САДУ – ДО КВІТУЧОГО ЖИТТЯ»

Чер 2, 2010

Херсонська міська громадська організація інвалідів «За рівні можливості» у рамках конкурсу міні-грантів, проведеного Фондом розвитку громади м. Херсон «Захист» за фінансової підтримки Херсонської філії ВАТ «Кредобанк», впровадила в життя мікропроект  «Від квітучого саду – до квітучого життя ».

Мета проекту – залучити дітей та молодь до спільної діяльності по благоустрою території була досягнута завдяки не тільки фінансової підтримки, але і бажанню допомогти дітям з вадами розумового ті фізичного розвитку створити затишний зелений куточок для спілкування, відпочинку, оздоровлення, пізнання живої природи, проведенням занять «Світ навколо тебе», занять по трудотерапії.

У благоустрою території майбутнього центру реабілітації дітей та молоді з порушенням психофізичного розвитку брали участь батьки та діти організації, а також школярі та вчителі ЗОШ № 33, волонтери Херсонського економічно-правового інституту.

Робота по благоустрою зеленого міні-парку принесла усім присутнім багато позитивних емоцій, яскравих розмов про майбутнє зеленого куточка, а саме важливе те що дитина з розумовими вадами розвитку відчула свою індивідуальність, свою необхідність, що дозволило створити позитивний образ особливої дитини.

Саме тут діти будуть вчитися пізнавати живу природу, прислухатися та розмовляти зі світом рослин, живими істотами. У майбутньому діти почнуть почувати турботу та любов до своїх зелених друзів, а це і буде той перший крок до самореалізації та інтеграції дітей з вадами розумового і фізичного розвитку в соціум.

Роботи по благоустрою території проводилася не тільки в ЗОШ №33, але і на реабілітаційному, фізкультурно-оздоровчому комплексі бази «Інваспорт». Одночасно в один день десять батьків з дітьми і п’ятьма  волонтерами висаджували кущі, квіти, троянди маленькому куточку по вул. Кольцова  №52 в ЗОШ №33 і п’ятнадцять батьків з дітьми і працівниками бази  в кількості п’ятьох чоловік висадили 150 дерев ів на березі річки Дніпро-3 затон.

Вже багато років діти відпочивають і оздоровлюються на реабілітаційному, фізкультурному комплексі бази «Інваспорт», займаються спортом, розвивають свій фізичний та трудовий потенціал. Нагода озеленити територію бази принесла усім задоволення і радість. У майбутньому цей куточок на березі Дніпра буде квітучим і приємним для відпочинку, бо сюди приїздять не тільки діти нашої організації, а і інваліди Херсона, школярі, спортсмени, всі хто потребують літнього оздоровлення і відпочинку.

Бондар В. О.

Голова правління

ХОГОІ «За рівні можливості»

Наші останні новини