ПРОВЕДЕНО ДВА КРУГЛИХ СТОЛА З ПРОБЛЕМ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ.

Чер 8, 2010

Благодійним фондом «Захист» завершено серію круглих столів з проблем захисту прав дитини, учасниками яких були фахівці служб у справах дітей, відділів освіти, сім’ї, молоді та спорту, Центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, відділів кримінальної міліції у справах дітей всіх сільських районів області. Такі заходи проводилися у рамках проекту «Активізація участі територіальних громад у захисті прав дітей», який здійснює фонд «Захист» за фінансової та організаційної підтримки Програми розвитку ООН в Україні, Міністерства закордонних справ Данії, «Творчого центру «Каунтерпарт» (м.Київ) та згідно Меморандуму про співпрацю між Херсонською обласною державною адміністрацією та обласним благодійним фондом «Захист».

Останні два круглих стола проведено 4 червня у смт.Нововоронцовка та м.Каховка, участь у яких взяли 42 фахівця  6 районів та двох міст.

Проведення цих заходів дало новий поштовх для покращення міжсекторної співпраці в здійсненні інформаційно-просвітницької роботи на локальному рівні для  активізації громади до діяльності на захист прав дітей. Аналіз стану справ, який конкретно по кожному району зробила начальник Служби у справах дітей ХОДА Н.І.Іваненко, показав,що тільки через спільні зусилля державних служб, скоординовану їх роботу та при підтримці громадських організацій можна змінити стереотипи щодо прав дітей, покращити їх захист.

Нові веб-ресурси, які створив благодійний фонд «Захист», високо оцінені учасниками круглих столів, а поліграфічна продукція, яка фондом передана у сільські райони, допоможе у інформаційному забезпеченні роботи з захисту прав дітей соціальним працівникам, педагогам та фахівцям неурядових організацій.

Лариса Польська, голова ХОБФ «Захист».

Наші останні новини