КОНКУРС “БЛАГОДІЙНИК РОКУ-2010”

Сер 12, 2010

Національний конкурс «Благодійник року – 2010» проходить в новому форматі.

31 березня в ІА «ІнтерМедіа консалтинг» відбулася прес-конференція, присвячена початку Національного конкурсу «Благодійник року – 2010». У прес-конференції взяли участь члени Наглядової ради, Оргкомітету та Журі конкурсу, представники провідних медіа країни.

Учасники заходу розповіли про нові підходи до організації та проведення Конкурсу «Благодійник року» у 2010 році.

Цього року, відповідно до Положення про Національний конкурс «Благодійник року», відбулася зміна голови Оргкомітету, голови Журі та складу Наглядової ради Конкурсу. Головою Оргкомітету обрано Олександра Максимчука, голову Правління МБФ «Україна 3000». Голова Журі конкурсу – Сергій Летенко, президент ВБФ «Дитячий світ».

Оновлений склад Наглядової ради Конкурсу: народний артист України Богдан Ступка (голова Наглядової ради), народна артистка Марія Бурмака, музикант, лідер гурту «ВВ» Олег Скрипка, журналіст та телеведучий Андрій Куликов, письменниця Оксана Забужко, олімпійська чемпіонка зі спортивної гімнастики Стелла Захарова, поет, письменник. директор видавництва «А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА» Іван Малкович.

Як голова Наглядової ради Конкурсу Богдан Ступка наголосив на перспективах і завданнях Конкурсу: «Безперечно, благодійність – вельми шляхетна справа. І тут перед організаторами Конкурсу постає надважливе завдання: забезпечити відкритий і прозорий процес визначення кращих серед уже і так хороших ініцатив, які так чи інакше спрямовані на конкретну допомогу та підтримку. А ми їм у цьому будемо допомагати».

Оголошуючи офіційний старт Конкурсу ефективних благодійних ініціатив року, голова Оргкомітету Олександр Максимчук докладніше розповів про зміни у його форматі. «У 2010 році Конкурс планується розширити, аби долучити якомога більше учасників і партнерів. Третій тиждень грудня – між Днем благодійника та Святим Миколаєм (12-19 грудня) – ми хочемо оголосити Тижнем благодійності, у рамках якого ініціювати низку акцій та подій, зокрема Національний конгрес «Благодійна Україна». Церемонія нагородження переможців Національного конкурсу «Благодійник року – 2010» стане центральним заходом Тижня благодійності».

Пан Олександр також зауважив: «Конкурс «Благодійник року» за три роки свого існування зарекомендував себе як відкрита і прозора система публічного визнання та відзначення найкращих благодійних ініціатив, спрямованих на вирішення актуальних суспільних проблем». Від імені Оргкомітету він висловив вдячність усім, хто підтримав Конкурс і продовжує це робити сьогодні.

Ще однією цьогорічною новацією є створення Медіа-ради Конкурсу, яка працюватиме на пошук нових форм популяризації теми благодійності та взаємодії благодійників і представників медіа-сфери. Очолила Медіа-раду член Національної ради України з питань телебачення та радіомовлення Тетяна Лебедєва.

Сергій Летенко, голова Журі конкурсу, зазначив, що четвертий рік поспіль Конкурс «Благодійник року» відкритий як для всесвітньо відомих організацій, так і для місцевих благодійних фондів та ініціатив. Цього року до складу Журі увійдуть провідні експерти з питань соціального розвитку та благодійності. Згідно із процедурою роботи Журі, їхні імена буде оприлюднено після визначення переможців Конкурсу.

Для участі в Конкурсі слід подати заповнену заявку встановленого зразка до 30 жовтня 2010 року. Анкету, необхідні документи та матеріали Конкурсу можна знайти на сайті http://blagodijnyk.org.ua.

Довідка:

Національний конкурс «Благодійник року» проводиться з 2007 року. Мета Конкурсу – сприяти розвитку та популяризації благодійництва в Україні через публічне визнання та відзначення найефективніших благодійних ініціатив, спрямованих на вирішення актуальних суспільних проблем.

До складу Оргкомітету Національного конкурсу «Благодійник року – 2010» входять: Всеукраїнський благодійний фонд «Дитячий світ», Міжнародний благодійний фонд «Україна 3000», Український форум благодійників, Центр філантропії, Інформаційно-аналітичний центр “Громадський простір”, Інститут професійного фандрайзингу та ІА «ІнтерМедіа консалтинг». Цього року переможців визначатимуть у 13-ти номінаціях. Також планується вручення спеціальних призів Конкурсу.

Контакти:
Тел./факс: (044) 467-67-80
e-mail: info@blagodijnyk.org.ua

Наші останні новини