Створено першу в Україні соціальну мережу для дітей та підлітків

Сер 30, 2010

У межах проекту «Активізація участі територіальних громад у захисті прав дітей», що впроваджує Херсонський обласний благодійний фонд «Захист» на Херсонщині, створено веб-ресурс «Захист прав дітей»  (www.ditu.ks.ua) для соціальних працівників, педагогів. Відвідувачами  цього веб-сайту на сьогодні  є тисячі Інтернет-користувачів не лише з України, але й з ближнього та дальнього зарубіжжя.

Інновацією стало також створення першої в Україні соціальної мережі для дітей та підлітків – «Дай руку, підліток» (www.dairuku.org.ua). Ідея  цього веб-ресурсу полягає в створенні не просто ще одного віртуального середовища, де діти можуть спілкуватися зі своїми ровесниками, а в наданні одночасно можливостей для того, щоб хлопчаки та дівчатка могли поділитися й своїми проблемами, труднощами, обмінятися досвідом як діяти в складних життєвих ситуаціях. Така форма спілкування має сприяти розкриттю дитини, спонукатиме її поділитися особистим, що часто не можливо зробити при безпосередньому спілкуванні з батьками, вчителями, психологами. Тож соціальна мережа «Дай руку, підліток» може має стати тим самим плечем, у яке можна не лише «поплакатися» і тим самим зняти нервове напруження, але й отримати пораду, консультацію, просто почути заспокійливе добре слово.

Тож запрошуємо всіх небайдужих до дитячих проблем сприяти залученню дітей до мережі.

Створення веб-сайтів стало можливими завдяки фінансовій підтримці, наданій Міністерством закордонних справ Данії в межах проекту «Розвиток громадянського суспільства», що впроваджується Програмою розвитку ООН в Україні у партнерстві з благодійним фондом «Творчий центр Каунтерпарт» (ТЦК)

Лариса Польська, голова ХОБФ «Захист»

Наші останні новини