Прес-конференція “Запуск всесвітньої кампанії 16 Днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства у Херсоні”

Лис 15, 2017

Запрошуємо на прес-конференцію “Запуск всесвітньої кампанії 16 Днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства у Херсоні”.

Дата проведення – 24 листопада 2017 р.
Початок роботи – 17:00

Місце проведення – конференц-зала Херсонської обласної державної адміністрації

Учасники – журналісти херсонських ЗМІ, громадські активісти, представники органів місцевої влади.

Модератор – Лариса Польська, голова правління БО “Фонд громади міста Херсон “Захист”

Спікери:

  • Представник вищого керівництва ПРООН;
  • Богдан Руденко, заступник директора Херсонського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді;
  • Олена Микитась, голова ГО «Успішна жінка».

Старт в Україні всесвітньої кампанії відбудеться під час прес-конференцій у 16 містах України під егідою усіх агенцій ООН, серед яких і Херсон.

 Щоб відзначити  Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок, агентства Організації Об’єднаних Націй (ООН) проведуть «Флешмоб міст», підсвітивши помаранчевим кольором Монумент Незалежності в Києві та визначні архітектурні об’єкти ще у 15 містах України, у тому числі і в Херсоні. Акція, запланована на 24 листопада та має на меті символічно почати відлік всесвітньої кампанії 16 Днів  Активізму проти ґендерно обумовленого насильства в Україні.

Кожна п’ята жінка в Україні бодай раз у житті зазнавала фізичного або сексуального насильства. Наслідки насильства для економіки країни сягають $10,8 мільйонів на рік лише за офіційними даними, згідно дослідженню Фонду ООН у галузі народонаселення.

Подолання і запобігання насильству над жінками – складна проблема, яка потребує комплексного підходу до її вирішення. Окрім зусиль на рівні влади, міжнародних та громадських організацій, необхідні також зміни в свідомості кожного українця та розуміння, що насильство є абсолютно неприйнятним.

Кампанія 16 Днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства в Україні починається 25 листопада – у Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, – і триває до Міжнародного дня прав людини, 10 грудня, для привернення уваги до проблеми насильства щодо жінок щороку у світі. Такі часові рамки були обрані, щоб символічно поєднати насильство над жінками та права людини, і наголосити, що насильство є кричущим порушенням прав людини.

Більш детальна інформація про календар подій в рамках 16 Днів Активізму проти ґендерно обумовленого насильства в Херсоні буде презентована під час прес-конференції.

Реєстрація на участь у прес-конференції за посиланням обов’язкова – https://goo.gl/forms/mwQwPv7uLdYakOEf2

Наші останні новини