«ХОСПІС – дім надії»: перший етап проекту з результатом у 102 340 грн. завершено! Дякуємо доброчинцям!

Лип 1, 2019

27 червня 2019 року Фонд громади Херсона «Захист» завершив перший етап проекту «ХОСПІС – дім надії!», в результаті якого впродовж 3 місяців було зібрано половину із запланованих майже 200 тисяч гривень задля створення людських умов для невиліковно хворих херсонців – пацієнтів херсонського ХОСПІСу. Саме сьогодні Фонд передав (офіційно – за накладною) херсонському ХОСПІСу десять новеньких медичних двосекційних ліжок (одна із секцій має декілька положень й хворого можна припідняти), обладнаних гусаком (хворий тепер самостійно може підтягнутися й прийняти зручне положення), боковими поручнями (вони захищають лежачого важко хворого від падіння з ліжка) та медичним двосекційним матрацем, який не промокає А ще двадцять шість протипролежневих мартраців! Усього сума благодійної допомоги склала 102 340 грн.

Медичне двосекційне ліжко

Благодійні пожертви надходили й онлайн через кнопку «Зроби пожертву» на сайті Фонду, й безготівковим перерахуванням на банківський рахунок, й через участь у благодійних акціях, а ще – благодійником міг стати кожен, залишивши посильну допомогу в скриньках Фонду «Захист», встановлених у супермаркетах «ФРЕШ». До збору коштів долучилось близько півтори тисячі доброчинців, серед яких – місцевий бізнес, творча інтелігенція, державні службовці та небайдужі херсонці.

Мінімальна одноразова пожертва склала 90 копійок, по 10 тисяч!!! гривень зробив бізнес – СП “Рубанівське” В.Лепетиського району та НВК 5 Елемент – 5 Element.

Приємно дивує кожного разу ініціативна група доброчинців, яка об’єдналася у фейсбук й носить таку гарну мотиваційну назву – “А що зробив ти?”. А що зробив ти? Саме ця група змогла допомогти найбільшою сумою – 15 тисяч грн.! Були й цікаві масові благодійні акції. Так, ініціатором збору пожертв на робочих місцях став колектив Виконавчого комітету Дніпровської районної у місті Херсоні ради з результатом у 10 841 грн.! Медичний Центр Taurt-Medical у свій вихідний, у неділю, приймав пацієнтів, а гонорари лікарі передали як благодійний внесок у 8 300 грн. на рахунок допомоги ХОСПІСу.

Колектив виконавчого комітету Дніпровської районної у місті Херсоні ради зібрав 10 841 грн. на потреби пацієнтів Херсонського хоспісу
Прийом пацієнтів у Медичному центрі Taurt-Medical

На базі КВНЗ “Херсонська академія неперервної освіти” відбувся благодійний концерт наших земляків, двох Народних артистів України – Наталі Лелеко та Олександра Гоноболіна. Ці Майстри – в активі Фонду громади Херсона «Захист» й виявили ініціативу долучитися таким чином до благодійного проекту. Своїм виступом на благодійних засадах, а глядачі – благодійними пожертвами зібрали на допомогу важко хворим пацієнтам ХОСПІСу 12 900 гривень.

Благодійний концерт Наталі Лелеко та Олександра Гоноболіна на базі КВНЗ “Херсонська академія неперервної освіти”

Окрема подяка – Ініціативному центру Сприяння Активності та Розвитку громадського почину “Єднання”, який додав для придбання протипролежневих матраців 21 840 грн.

Хтось не вірить у доброчинність через благодійні фонди. А ми можемо пишаємося тим, що на відміну від бюджетних закупівель, за якими досить часто можемо спостерігати невиправдано надвисокі ціни за будь що, наш Фонд шукав постачальників товарів не тільки за показником ціна-якість, але й таких, хто сам готовий поступитися своїм прибутком на користь благодійності. Дякуємо постачальникам обладнання, які проявили соціальну відповідальність та завдяки яким вдалось придбати вдвічі більше запланованого – 26 протипролежневих матраців замість 13-ти – це ФОП Слободянюк Андрій від компанії MedApparatura та 10 ліжкок замість 5-ти – постачальник ФОП Ткаченко Олег. Більше того – постачальники взяли на себе й оплату послуг Нової Пошти з доставки до Херсона. А в Херсоні допомогу у завантаженні-розвантаженні та перевезенні об’ємного вантажу з Нової Потши , що на Острові до ХОСПІСу надав наш надійний партнер підприєиство ТМ “Anserglob”. Дякуємо!

Запрошуємо вас, херсонці, долучитись до другого етапу проекту «ХОСПІС – дім надії!», адже пацієнти херсонського ХОСПІСу ще не забезпечені найнеобхіднішим обладнанням для пристойного догляду. Нашим завданням є, зібравшись разом, спільними зусиллями допомогти важко хворим, невиліковним нашим землякам – пацієнтам ХОСПІСу. Ми не можемо додати їм днів життя, але провести останній час на цій землі у людських умовах – ми в змозі!

Ви можете перерахувати пожертву через кнопку «Зроби пожертву» на сайті БО «ФГМХ «Захист» https://zahyst.ks.ua/, залишити кошти в скриньках для збору коштів, встановлених в супермаркетах «Фреш», перерахувати гроші на рахунок БО «ФГМХ «Захист», за реквізитами вказаними нижче.

Реквізити для перерахування благодійної допомоги –

отримувач – БО ФГМХ “Захист”

АТ „Кристалбанк“

МФО 339050

Рахунок N 26004001082254

ЄДРПОУ 26347439

Призначення: благодійна допомога на ХОСПІС

На 27.06.119 р. залишок накопичених на рахунку коштів після придбання товарів у першому етапі проекту складає 5 285 грн. 08 коп.

Наші останні новини