Проєкт «Голос жінки має силу» входить в Херсоні в активну фазу

Кві 6, 2020

У 2020 році проєкт вперше буде реалізуватися в Херсоні. В цілому проєкт охопить 10 регіонів – Херсонська,  Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Сумська, Волинська та Чернігівська області.

Координаторкою проєкту в Херсоні є голова правління Фонду громади міста Херсона «Захист» Лариса Польська, яка говорить :

– Не може бути успішною країна, громада, у яких не чути, або не чують голос жінки. Демократія – це влада народу, а народ – це і чоловіки, й жінки. Нас, жінок, 54% населення, але так склалося, що у суспільстві жінка “невидима”, вона не впливає на прийняття рішень, на політику, хоча має свої специфічні потреби, специфічний погляд на політику, економіку, науку, культуру, освіту. Тому час це міняти. Треба ламати застарілі стереотипи й в усіх сферах життя налагоджувати гендерний баланс. Голос жінки повинен бути почутим! Але зараз розпочинаємо реалізацію проєкту «Голос Жінки має силу» – це проєкт направлений на адвокацію, на те, щоб голоси жінок та дівчат були почуті, щоб не губилися в ході тривалого військового конфлікту в нашій державі.

В Херсоні  проєкт стартував у березні, який став місяцем ретельної підготовки. Фонд визначив 5 жінок-лідерок, які стали амбасадорками проєкту. Вони – різних вікових груп та працюють в абсолютно різних напрямках, але їх об’єднує активна життєва позиція, професіоналізм й бажання впливати на стан речей , активізуючи інших. Жінок – у першу чергу.

Христина Боровкова – блогерка, лекторка з медіаграмотности, фактчекер, авторка статтей. Христина веде свій блог у Fаcebook та Instagram (@christine_media), в якому розповідає про критичне мислення та роботу з інформацією. Христина також є волонтеркою та тренеркою з міжнародного гуманітарного парава в Херсонській обласній організації Червоного Хреста України.

Наталя Кравець – досвідчена громадська діячка, керівник жіночої громадської організації, політичний технолог з багаторічним досвідом, прибічниця критичного мислення та цивілізованих людських відносин. Авторка втілення ідеї створення Кризового центру для постраждалих від домашнього насильства у Херсоні за кращими європейськими зразками. Харизматична та наполеглива, заряджає енергією та високою соціальною відповідальністю, щиро переконана, що українське суспільство гідне кращої долі.

Ірина Ніколаєва – голова однієї з найактивніших у регіоні громадських організацій – “Спілки жінок Херсонщини”. Бізнесвумен, Посол миру IWPG, регіональний посол жіночого підприємництва WED ООН. Своєю місією вважає надихати людей на зміни з вірою у власні сили через втілення великих і масштабних проєктів на благо рідної землі. Ірина стала ініціаторкою втілення програм соціалізації та підтримки дітей-сиріт – соціального та корпоративного наставництва. Вона – одна з авторів соціальної медичної програми профілактики та раннього виявлення онкозахворювань у жінок і дітей “Херсонщина обирає здоров’я”.

Христина Студинська – молода громадська активістка, яка обожнює свою країну і хоче зробити її кращою. Юристка, адвокат, громадська діячка і творча людина, яка між іншим – акторка аматорського театру. Христина випромінює неймовірний позитив, яким заряджає всіх навколо.

Наталя Шатілова – голова правління громадської організації “Громада “ЮА”. Метою та місією діяльності цієї ромадської організації є розвиток людини через творчість, культуру та мистецтво. Важливою складовою успішної діяльності Наталя вважає дієву команду, з якою можливо результативно реалізовувати великі соціальні культурно-просвітницькі проекти. Дорослий син Наталі – її колега, експерт і однодумець: надихає на розвиток та нестандартне мислення. А життя навчило Наталю отримувати задоволення від процесу активних дій сьогодні і зараз!

Проєкт «Голос жінки», започаткований в Україні як навчання блогерства в 2017 році, поступово став міжрегіональною платформою для лідерів, готових до відновлення миру в Україні.

Запрошуємо долучатись до написання блогів на платформі, яка вже розпочала працювати – https://www.mustpost.today/

Долучайтесь! Нам є про що сказати!

А ще у рамках проєкту запланована низка інформаційно-просвітницьких та арт-заходів, до яких згодом будемо запрошувати.

Слідкувати за новинами можна на офіційній сторінці проєкту у Facebook https://www.facebook.com/groups/human.rights.foundation.ukraine/

А за новинами проєкту в Херсоні – на сайті Фонду громади Херсона «Захист»: http://zahyst.ks.ua/ та сторінці нашого Фонду  у Facebook: https://www.facebook.com/ZahystKherson/

Наші останні новини