В чаплинській отг говорили про інструменти локальної демократії

Жов 16, 2020

🔻Як реалізуються механізми участі в умовах карантину❓
 
🔻Чи мають громадяни можливість дистанційно долучатися до прийняття рішень❓
 
🔻Що треба зробити, щоб інструменти участі були доступними для вразливих категорій населення❓
 
Ці та інші актуальні питання опинилися у центрі уваги учасників засідання за «круглим столом», що відбулося у
Чаплинська Громада Чаплинський район, Херсонська область.
Організатором заходу виступив Фонд громади Херсона «Захист», який долучився до реалізації проєкту «Захист прав людини та місцева демократія в кризових умовах» громадської спілки
Мережа хабів України.
 
Учасниками засідання стали представники Чаплинської селищної ради, представники місцевих громадських об’єднань та комунальних установ, інші активні громадяни.
 
Вони ознайомилися з результатами дослідження використання інструментів локальної демократії в умовах карантину. Воно було проведено у рамках проєкту у 27-ми об’єднаних громадах дев’яти регіонів України, у тому числі у 3-х ОТГ Херсонської області.
 
Присутні на заході також визначили шляхи активізації залучення мешканців Чаплинської громади до управління місцевими справами, окреслили першочергові кроки у цьому напрямку.
Проєкт «Захист прав людини та місцева демократія в кризових умовах» реалізується громадською спілкою «Мережа хабів громадянського суспільства України» у рамках проєкту
UNDP Ukraine / ПРООН в Україні
 
«Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Наші останні новини