Механізми участі в умовах карантину. Як залучати мешканців громади до процесів прийняття рішень?

Лис 4, 2020

Механізми участі в умовах карантину. Як залучати мешканців громади до процесів прийняття рішень та як це треба робити в умовах карантину, щоб інструменти участі були доступними для вразливих категорій населення.
 
4 листопада 2020 року в Музиківська ОТГ Фонд громади міста Херсона “Захист” провів засідання за «круглим столом», за участі представників депутатського корпусу та виконавчого апарату сільської ради.
 
Секретарка сільської ради Музиківської ОТГ Людмила Погрібна розповіла про те, як реалізація проєкту вплинула на робочі процеси в громаді та на бачення майбутніх перспектив:
«Зовнішній погляд на наші документи та процедури допоміг оцінити точку в якій ми знаходимося і куди рухатися далі. Інколи, в щоденній рутинній роботі забуваємо, що світ змінюється і ми постійно маємо наздоганяти сучасні тенденції. Існує безліч механізмів локальної демократії, які легко та безболісно адаптувати для безпечного використанні у світі з коронавірусом.
Важливим також стало порівняння нас з іншими громадами. Зауваження експертів, що в певних моментах є громади кращі ніж ми породжує здорову конкуренцію та бажання наздогнати лідерів»
Організатором заходу виступив Фонд громади Херсона «Захист», який долучився до реалізації проєкту «Захист прав людини та місцева демократія в кризових умовах» громадської спілки
Мережа хабів України.
 
Учасники заходу ознайомились з результатами дослідження використання інструментів локальної демократії в умовах карантину. Дослідження було проведено у рамках проєкту у 27-ми об’єднаних громадах дев’яти регіонів України, у тому числі у 3-х ОТГ Херсонської області, що дало змогу проаналізувати ситуацію в різних регіонах та зрозуміти тенденції.
Присутні на заході також визначили шляхи активізації залучення мешканців Музиківської громади до управління місцевими справами та визначили шляхи подальшого руху.
 
Проєкт «Захист прав людини та місцева демократія в кризових умовах» реалізується громадською спілкою «мережа хабів громадянського суспільства України» у рамках проєкту
UNDP Ukraine / ПРООН в Україні «Громадянське суспільство задля розвитку демократії та прав людини в Україні» за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.

Наші останні новини