Херсонці як благодійники: звіт за результатами дослідження

Бер 6, 2024

Звіт за результатами дослідження онлайн-опитування за інтерактивною структурованою анкетою, посилання на яку відправлялося потенційним респондентам із бази даних (дослідницької онлайн-панелі Херсонської громади).
Мета дослідження: самооцінка херсонців своїх практик, які можна віднести до благодійності.
Терміни проведення польового етапу: з 3 по 18 лютого 2024 року.

  • Чотири п’ятих херсонців декларують те, що починаючи з початку повномасштабного вторгнення вони були задіяні у практиках, які можна віднести до благодійних. Дещо вищою частка (на 6%) таких є серед тих, хто зараз не знаходиться на території громади.
  • Найбільш розповсюдженими видами благодійних практик є грошова допомога (донати) (86% респондентів заявили про це) та безоплатна передача їжі, одягу, ліків та іншого майна (51%). Причому донати більш розповсюджені серед тих, хто зараз не знаходиться на території громади – 92% порівняно з 80% тих, хто зараз в Херсоні. А безоплатна передача їжі, одягу, ліків та іншого майна більш характерна для тих, хто зараз у Херсоні – 53% на 47%.
  • Найбільше коштів херсонці донатять на Сили оборони України (разом 87%). З них, той, хто в місті – 92%, хто не в Херсоні – 83%. У трійці тих, на кого ще донатили опитані херсонці, опинилися поранені військові (35%) та постраждалі під час теракту на Каховській ГЕС (33%). Кожний четвертий, хто зараз у Херсоні (27%), донатить також особам, які знаходяться в окупації.

Ознайомитись з повним звітом за результатами дослідження ви можете завантаживши його:

 

Долучайтесь до нових опитувань  на платформі Почути громаду Херсона 
Ваша думка важлива!

Дослідження проведено БО «Фонд громади міста Херсон «Захист» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.
Зміст продукту є винятковою відповідальністю Pact та його партнерів i не обов’язково відображає погляди Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) або уряду США.

Відтворення та використання будь-якої частини цього продукту в будь-якому форматі, включаючи графічний, електронний, копіювання або використання будь-яким іншим способом з обов’язковим посиланням на джерело.

Наші останні новини